×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

Ebtartókat érintő felhívás

Felhívás

Tisztelt Lakosság!

 

Az elmúlt hetekben a lakosság részéről több bejelentés érkezett a nem megfelelően tartott kutyákról, arról, hogy sok esetben a nyitott kapukon az utcára kiszaladnak, szabadon kószálnak, megtámadják a járókelőket, felnőtteket, gyerekeket egyaránt.

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírásai alapján felhívom az ebtartók figyelmét, a jogszabályban foglalt törvényi kötelezettségeik teljesítésére az alábbiak szerint:

 

  1. Az ebtartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.
  2. Az állattartó kutyáját kóborolni se közterületen, se más ingatlanán nem hagyhatja.
  3. Az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen- saját költségén- állatorvossal beoltatni. 4 hónaposnál idősebb ebet csak chippel megjelölve lehet tartani.
  4. Aki az állattartásra vonatkozó fenti előírásokat megsérti, illetve kutyája szökésének megakadályozásáról nem gondoskodik, állatvédelmi bírsággal sújtható. Az állatvédelmi bírság mértéke 15.000 Ft-tól, 150.000 Ft-ig terjedhet, a szabályszegések súlyától függően, mely ismételten kiszabható!
  5. A bírság kiszabása mellett a jegyző az állatvédelemre, valamint az állattartásra vonatkozó szabályok megsértése esetén az állattartást korlátozhatja, megtilthatja.
  6. A köz- és magánterületeken felügyelet nélkül kóborló, esetleg még védőoltással sem rendelkező ebet veszélyt jelentenek mind az ember, mind más állatok egészségére, a közlekedés biztonságára, a vagyontárgyakra.

 

Községünk nyugalma érdekében nyomatékosan kérem az ebtartók közreműködését és jogkövető magatartását a fentiek betartásában.

 

Gávavencsellő, 2019. január 16.

 

 

Bakos Tóth Ildikó

 

jegyző

 

Megjelent: 642 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

bottom logo