„Mozdulj az egészségedért Gávavencsellő”

„Mozdulj az egészségedért Gávavencsellő”

A Gávavencsellői Segítő Kezek Egyesület 2019. év elején sikeres pályázatot nyújtott be a Tesco Globál Zrt. „Ön választ, mi segítünk” című felhívására.

Az egyesület azzal a céllal nyújtott be pályázatot, hogy Gávavencsellő lakossága körében „Mozdulj az egészségedért Gávavencsellő” címmel egy hetes programsorozatot tudjon megvalósítani.

A program részeként a lakosság körében sor került a vitális paraméterek mérésére.

Az egyesület lehetőséget biztosított egészségjavító és egészségmegőrző készülékek használatára (IMMUNOTIC KÉSZÜLÉK, BIOPTRON LÁMPA, MASSZÁZSFOTEL)

A programhoz csatlakozott a nemrégen létrejött Gávavencsellői Mályvavirág pont, aki az általános iskolai tanulók segítségével gyöngyöt fűztek a méhnyakrákkal küzdő nők részére, ezzel felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére és a szűrővizsgálat fontosságára. A gyöngyből készült karkötőket a Mályvavirág pont eljuttatja a betegek részére.

A programsorozat fő eleme a már Gávavencsellőn hagyománnyá vált „nemzeti színű kerékpározás”, melyhez csatlakozott a település apraja-nagyja. (Biztos Kezdet Gyerekház, IKSZT, Gávavencsellői Csicsergő Óvoda, Kézfogás Nyugdíjas Egyesület, Rakovszky Sámuel Általános Iskola osztálya, Polgármesteri Hivatal dolgozói, Gávavencsellői Szociális Szolgáltató Központ dolgozói és ellátottjai)

A kerékpározásnak több megálló állomása is volt, többek között Gávavencsellő fő terén Senior tánc oktató segítségével közös örömtáncra került sor. Végezetül a Csicsergő óvoda udvarán egy közös zumbázással zártuk a napot.

A program utolsó napján az idősek otthona udvarán Asztalos Melinda gyógytornász segítségével gerinctornára volt lehetőség, majd Dr. Gergely Gábor háziorvos tartott előadást a jelenlévőknek

Fotógaléria

Megjelent: 394 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 03 június 2019 07:09
Értékelés:
(0 szavazat)

bottom logo