Tájékoztatás kéményseprő-ipari tevékenységről

Tájékoztatás

kéményseprő-ipari tevékenységről

 

Tisztelt Gávavencsellői Lakosok!

Szeretném felhívni figyelmüket saját és családtagjaik biztonsága érdekében, hogy célszerű még a fűtési időszak megkezdése előtt a családi házak, háztartások, illetve egyéb ingatlanok esetében a kéményseprés szolgáltatás igénybevétele. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli időszakban kevésbé leterheltek, ezért érdemes kérni, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzést. Amennyiben családi házban él és a házban nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés önkéntes és ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. Érdemes a szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezéseket évente, a gázüzeműeket kétévente megnézetni szakemberrel.

Gávavencsellő településen a kéményseprő tevékenységet ellátó szervezet és elérhetőségei:

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprői Igazgatóhelyettesi Szervezet

Telefonos ügyfélszolgálat: 1818

9.1 menü kéményseprő ipari tevékenység

A tűzmegelőzés és a szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetek megelőzése területén bizonyított a kéményseprők rendszeres ellenőrző munkájának fontossága. A szakemberek modern eszközöket, műszereket használnak, és a tűzmegelőzésen túl energetikai-, légellátási-, tüzeléstechnikai-, környezetvédelmi tanácsokkal is ellátják az ügyfeleket. Ha nincs semmilyen probléma, egy égéstermék-elvezető teljes nyomvonalának szemrevételezése és műszeres ellenőrzése megközelítőleg harminc percet vesz igénybe.

Ha a kéményt tisztítani kell, valamivel hosszabb időbe telik, de a biztonság megéri a ráfordított időt. A munka elvégzéséről és az eredményekről minden esetben tanúsítvány készül, ennek egy példánya az ügyfelet illeti. Ha a tanúsítványon szerepel hibakód, arról szóbeli tájékoztatást is kell kapni, a problémát minél hamarabb, de legkésőbb a következő ellenőrzésig szakemberrel kell kijavítani.  

Fentiek szerint kérem, hogy biztonságuk megőrzése érdekében vegyék igénybe a katasztrófavédelem szolgáltatásait.

Gávavencsellő, 2019. augusztus 01.

 

Bakos Tóth Ildikó

 

jegyző

Megjelent: 296 alkalommal
Értékelés:
(0 szavazat)

bottom logo