Szent István Napok 2019. augusztus 16-20.

Szent István Napok 2019. augusztus 16-20.

Fotók!

Szent István Napok 2019. augusztus 16-20.

A 2019. évi rendezvénysorozatunk már augusztus 16-án pénteken este kezdetét vette. 19.00 órai kezdettel a Margaret Island nevű zenekar adott koncertet a fiatalok kérésére és a jelenlévők örömére. A koncertet nemcsak helyiek, hanem a környékbeli települések lakosai is látogatták, Nyíregyházáról is érkeztek rajongók.

A pénteki alapozást azután szombaton a már sok éve hagyománnyá vált Krumplifesztivál követte.

Az egész napos program már reggel elindult, hiszen a főzőverseny nevezői már ekkortól elkezdtek berendezkedni a krumpli specialitások, ételkülönlegességek, valamint sok helyen a magyar konyha alapját képező ételek elkészítéséhez.

A színpadon fellépők:

Csicsergő Óvoda műsora

Német nemzetiség tánca

Bendik Band koncertje

Hip-Hop Mouvement Monsters formáció bemutatója

Magyar Rózsa

A 2018-as X-Faktor győztes együttesének, a UNSK rap-együttes koncertje

Opitz Barbi koncertje, sokak kedvence

Vidám Manók Gyermekzenekar, akik sok gyermeket hívtak a színpadra

Kollányi Zsuzsi fellépése

Retróleumzenekar

A nap folyamán a főzőversenyre nevezők:

A nevezők nevezési sorrendben:
Szépbánya Egyesület Párán főtt gombóc
Exilfood Csülökpörkölt Lukács István módra
Nimród Vadásztársaság Őzpörkölt vadasan, Vaddisznópörkölt krumplival, Szarvas babgulyás
Tisza-Rétköz Horgászegyesület Balsa Halászlé
Vetőmag és szárító Kft Timár Pásztor tarhonya
Berencsi és Csócsics család Tócsni, girosz, brassói
Frigó-Hasso Tárkonyos marhagulyás
Rakovszky Iskola 6/b. Bőségtál Rakovszky 6/b. módra
Rakovszky Általános Iskola Babgulyás krumplival
Német Nemzetiségi Önkormányzat Sertéspörkölt krumplival
Kézfogás Nyugdíjas Egyesület Krumplisrétes édes és sós
Római Katolikus Egyházközség Lapcsánka
Gávavencsellői Szociális Szolgáltató Központ Szocitál
Polgárőrség Csülökpörkölt
Fabók János ev.Marhapörkölt
Schiller család Paprikás krumpli
Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kolbászos lecsó
Lefler Csaba Gulyásleves, Csülökkörömpörkölt
Esély Otthon Grill ételek Jerikó tál
Rendőrség Töltött lapcsánka
Angel család Angel slambuc
Türk Richárd és családja Mami féle Krumplilángos és kaliforniai paprikában lakó slambuc

A főzőverseny nyertesei:

I.helyezés: Gávavencsellői Szociális Szolgáltató Központ csapata.
Nyertes étlap: Gulyásleves, Kolbásszal, juhtúróval töltött burgonyagombóc lecsóágyon, Lapcsánkatorony, Juhtúróval töltött burgonya baconbe tekerve, Burgonyakrémes sütiszelet és KARIMANKÓ.
II. helyezés: Rakovszky Iskola 6/b. csapata
Nyertes étlap: Bőségtál Rakovszky 6/b. módra: Csopaki aprópecsenye, csülökpörkölt petrezselymes burgonyával, krumlisulyom.
III. Helyezés: Türk Richárd és családja
Nyertes étlap: Slambuc zöld kaliforniai paprikában tejföl és sültszalonna koronával, Mamiféle Krumplilángos lilahagymás sajtos töltelékkel, Krumplis pogácsa
Különdíj: Ételkülönlegesség bemutatása Szépbánya Egyesület Rudabányácska, szlovák hagyományos étel: Párán főtt gombóc.
A legtapasztaltabb szakács díját az Exilfood csapatkapitánya Lukács István kapta Csülökpörkölt Lukács István módra ételért.
A legfiatalabb szakács díjat az Esély Otthon szakácsai kapták, Grill ételeket főztek: Jerikótálon tálalva: saslik, saláta, sült krumpli.

A legszebb sátor díját a Római Katolikus Egyházközség sátra nyerte.

A Krumpliszobrász verseny nyertesei:

I.helyezés Gönczi Jánosné Krumplihajója

II.helyezés Szűcs Balázs Krumplimadara

III.helyezés Kovács Norbert Szántás

A nap folyamán a finomabbnál finomabb ételek megkóstolásán kívül lehetőség volt megtekinteni a Leader sátorban a helyi vállalkozók által helyben megtermelt terményeket és termékeket : Berecz János savanyúságai, Márton Zsoltné Frézia Virágbolt termékei, Angyal Jánosné őstermelő nyolcféle burgonyája, a balsai Bodák Ferenc sajtspecialitásai, Tuti-Turi termékei, Türk Richárd asztalosmester termékei, Vitamingyár Kft. méze és lekvárjai, a START helyi és mezőgazdasági és helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás keretében termelt és előállított termékek bemutatása: paprika, paradicsom, kígyóuborka, fürtösparadicsom, kordonos uborka, fóliában termelt csípős paprika, káposzta és a varrodánkban előállított ágynemű garnitúra.

A helyi termékek közül több helyen a vállalkozók saját sátrainál megvásárolhatóak voltak.

Mellette foglaltak helyet az Esély Otthon önkormányzati pályázat fiataljai.

A Gávavencsellői Művelődési Ház és Községi Könyvtár krumplinyomda kézműves foglalkozással, színezőkkel várta a gyerekeket, de olvasási lehetőséget is kínált, újságok folyóiratok álltak az érdeklődők rendelkezésére.

A Német nemzetiség kézimunka kiállításán hímzések és horgolt szépségek voltak láthatóak, ugyanitt foglalt helyet a Kézfogás Nyugdíjas Egyesület is. A rendőrök töltött lapcsánkát kínáltak és nem szabad elmenni a Rakovszky Iskola lenyűgöző sátrai mellett sem. Külön köszönet a Rakovszky tantestületének a gyönyörű főbejárat díszítésért. Felsorakozott a Keller család, a Hasso Kft. is.

A sor a Csicsergő Óvoda ókalocsai mintás kékfestős gyönyörű sátrával kezdődött. Az Önkormányzat sátrának napraforgó desingjét az ibrányi Ebenstore fantasztikus kreátora készítette. Mellette foglalt helyet a Rudabányácskai Szépbánya Egyesület, akik egyben a szlovák nemzetiséget is képviselték fesztiválunkon. Gőzönfőtt gombócot készítettek. A Római Katolikus Egyház lenyűgöző lapcsánkáin kívül a sátor díszítésével is brillírozott. A Nimród Vadásztársaság hagyományosan többféle gasztronóniai különlegességet kínált, üres üstökkel távozott a végén. A balsai Tisza-Rétköz Horgászegyesület tökéletes halászlét főzött és kínált. Itt foglalt még helyet az Exilfood, a Vetőmag és Szárító Kft. Tímárról, a sort pedig a mindig jókedvű Berencsi és Csócsics család zárta.

Középen a rendezvénysátorban lehetőség volt a Kóstolójegyek beváltása, ahol töltött káposztát és nokedlis krumlit kínáltunk uborkasalátával.

A Roma nemzetiség is jelen volt, hagyományos kolbászos lecsóval várták a vendégeket. Ezt követték a Közfoglalkoztatottak, Polgárőrség, Schiller Család, Fabók Jánosék, a Mályvavirág, ahol gyöngyfűzésre is lehetőség volt, a Szociális szolgáltató Központ és Türk Richárd családjának vidám csapata, Lefler Csaba sátra zárta a bal oldalt.

A színpad mellett közfoglalkoztatásban készített kreatív fejlesztő fajátékokkal lehetett játszani. A színpad mögött pedig különleges hajfonatokat készültek bárkinek, aki kérte.

Vidámpark, ugrálóvár, dodzsem, céllövölde várta a látogatókat. Mindenféle finomságok, édességek, lángos, kürtős kalács, frissítő italok fogyasztására is volt lehetőség.

A pálya szélén az elengedhetetlen íjászbemutatóra is sor került és az ügyesek ki is próbálhatták ezt az ősi sportot. A Krumplifesztivál része ez, emlékezve a Kenéz és Vencel vitéz között lezajlott Árpádkori párbajra.

A gyermekek és fiatalok örömére és szórakozására délután egy fergeteges Habparty is megtartásra került az Ibrányi Tűzoltók rendezésében.

Az egésznapos program része volt a tornateremben szervezett véradás és az Afrikai Magyar Társaság egészségügyi szűréseket végzett önkéntes orvosokkal a kisiskolában az egészséges életmód jegyében.

Este fél hétkor kezdődött a tombolasorsolás, a nyeremények száma meghaladta a százat. Sok értékes nyeremény talált gazdára.

A rendezvényt a Retróleumzenekar bulija és fergeteges tüzijáték zárta.

Támogatóink:

-Szoma Bt

-Tán-Gál Kft

-Tán János

-Fabók János

-Angyal-Szerszám

-Kotán János

-Berecz Jánosné (egyéni vállalkozó)

-Lilla fagyizó

-Feller Pizzéria

-Exilfood zöldség, gyümölcs Kft

-Frigó Hassó kft

-Vinnai Kornél

-Feller tűzép

-Nyírmárvány

-Losonczki Károly

-Répási Gyula

-Türk Richárd

-Márton Zsoltné

-Krizantén Ker Kft

-Balsa önkormányzat

-Gégény Tamás

-Képviselő-testület tagjai

-Viva BT

-TOP projekt

-Garaépker

-Tavi bolt

-Rudolf Flórián

-Sütőüzem Kft

-Gold bahama

-Vattamányné Márton Ágnes

-Angyal Jánosné

-Ilku Béla

-Tuti turi

-Bodák Ferenc

-Vitamin gyár Kft

-Kanyuk Attila

-Ináncsi Ernő

-Park hotelambrózia

-Vadász társaság

-Szépbánya Egyesület Rudabányácska

-Lefler Csaba

-K.f.zs. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

Kedves Gávavencsellői Kollégák, Önkormányzatnál és Intézményeinél Dolgozók! Köszönjük a rendezvény során nyújtott teljesítményeteket a Krumplifesztivál alatt, előtt és után is. Köszönjük a lelkiismeretes, kötelességtudó és fegyelmezett munkátokat. Köszönjük a türelmeteket, a fáradozásotokat.

Kedves Vendégeink! Köszönjük, hogy rendezvényeinket ilyen szép számban megtisztelték. Reméljük jól érezték magukat, visszavárjuk Önöket jövőre is!

Megjelent: 1370 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 22 augusztus 2019 11:43
Értékelés:
(0 szavazat)

bottom logo