Start Munka Mintaprogram

Start Munka Mintaprogram

Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata idén 2020. tavaszán ismét elindította közfoglalkoztatási projektjeit: a Szociális, a Helyi sajátosságra épülő, a Mezőgazdasági, valamint a Huzamosabb idejű közfoglalkoztatási programokat.

A Szociális közfoglalkoztatási programban 15 fő foglalkoztatásával a településen illegálisan lerakott szemét összegyűjtését, szelektálását, konténeres elszállítását követően hulladéktelepen történő ártalmatlanítását végezzük. Két helyen, a Kossuth és Báthori utcákon jelentős mennyiségű hulladék található, mely eltakarítását követően sorompót helyezünk el a további szemétlerakás megelőzése érdekében.

A Helyi sajátosságokra épülő programban 25 fő foglalkoztatásával többféle tevékenységet végzünk. A közfoglalkoztatás keretében működtetett varrodában értékesítés céljából ballagó tarisznyát illetve a karácsonyi időszakban ünnepi textíliákat készítenek, valamint a nyár folyamán a programnak köszönhetően Polgármesteri Hivatal teljes függöny és sötétítő cseréje valósul meg. A településkép javítása érdekében második tevékenységként az asztalos üzemben kültéri virágtartók készülnek. E program keretében készül el egy munkagéptároló is, amely a meglévő gép- és eszközpark tárolását teszi lehetővé.

A Mezőgazdasági programban 32 fő alkalmazásával elsősorban az önkormányzati konyha egyre növekvő alapanyag ellátását valamint a piaci igények kiszolgálását tűzte ki célul. A művelt területek nagysága több, mint 11 ha, melyeken kukorica, burgonya, sütőtök, fóliás paradicsom, paprika és kígyóuborka, szabadföldi kordonos uborka, tarkabab, karalábé, káposzta és karfiol termesztést is vállaltunk. Emellett 15 darab sertés valamint 10 db bárány nevelése is a feladatunk.

A Huzamosabb idejű közfoglalkoztatásban 15 fő az önkormányzat intézményeinek munkáját segítő dolgozókat alkalmazunk. Főként köztisztasági feladatokat és a zöldfelületek gondozását végzik.

Mindezek mellett GINOP valamint TOP pályázatok révén egyre növekvő létszámban foglalkoztathatunk munkavállalókat a hivatalban, a szociális intézményekben illetve az önkormányzati konyhán.

A közfoglalkoztatásban elért eredményekről folyamatosan tájékoztatjuk a település lakosságát. A  járvány okozta kezdeti nehézségek ellenére összességében elmondható, hogy a közfoglalkoztatási tevékenység a településen munkatervnek megfelelően halad.

 

     
     
Megjelent: 571 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 05 június 2020 10:17
Értékelés:
(0 szavazat)

bottom logo