I. Tiszai Challenge - VIDEO!

I.Tiszai Challenge  - GÁVAVENCSELLŐ 2020. augusztus 8.

Gávavencsellőn 2020. augusztus 8-án korán indult a reggel, hiszen egy teljesen új esemény nyújtott lehetőséget az úszás sportágat kedvelőknek.

Ez a nap azonban nemcsak a szép számban regisztrálóknak jelentett kihívást, hanem az ő testi épségükre ügyelő kenusok, hajósok és a szárazföldi ellátást biztosítók számára is.

Berecz János polgármester úr ötlete öltött testet ebben a rendezvényben, mely a berceli Kérész-kikötőben a jelentkezési lapok kitöltésével kezdődött.

Összesen 46 jelentkező nevezett, a legfiatalabb 20 éves, a legidősebb 67 éves, mindkettő férfi.

Az úszók közül 7 fő nő, 39 férfi.  Az adatfelvétel és a karszalagok felragasztását követően orvosi vizsgálatra került sor.

9.15-kor Polgármester úr köszöntötte a jelentkezőket és a megjelent érdeklődőket, beszélt a kezdeményezéséről, aminek fő indoka, hogy ismét felhívjuk a figyelmet a Tiszára, árterének szépségeire, valamint a sport, az úszósport szeretetére, és nem utolsó sorban az ezzel járó kihívásokra. Polgármester úr bevezetője után Kovács Rita, a rendezvény háziasszonya tartott tájékoztatót, hasznos tanácsokkal látta el az indulókat.

Az úszók levonultak a stégre és Kovács Rita, tizenhatszoros Világkupa győztes, többszörös európabajnok úszónő 9.30-kor kürtszóval jelezte az indulást.

A partról drukkoltunk és izgultunk úszóinkért. Jó közérzetük érdekében több mint 40 felügyeletet biztosító kenus, hajós, csónakos kísérte végig őket. A komfortérzetük helyszíni biztosítása érdekében ásványvíz (383), energiaital (HELL), energiaszelet állt rendelkezésükre, minden vizijárműben. Az élen egy mentőhajó vezette fel a sportolókat, egy egészségügyis jet-sky is kísért, valamint a sereghajtó két mentőhajó és egy rendőrhajó volt.

Az úszók 10 km-es távon úszhattak a Tiszán, ahol kihelyezett táblák jelezték, hogy éppen a folyó mely szakaszán járnak. Biztonságukat bójasor is segítette.

Az elsőként érkező Vinnai József 12 óra 35 perckor érkezett, majd ezt követően folyamatosan valamennyi, mind a 46 regisztráltunk sikeresen partot ért.

Az első tizenöt úszót dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő úr fogadta, és Kovács Ritával átadták részükre Gávavencsellő Önkormányzatának ajándékát, mely a rendezvény logojával felhímzett törölköző és egy emléklap volt. Ugyancsak átadták a helyszínt biztosító Nyírmárvány ügyvezetőjének ajándékát: egy üveg Tokaji Furmintot.

Az I. Tiszai Challenge úszóinak megérkezését követően a helyszínen szabadtűzön főzött babgulyással vendégeltük meg őket, gyümölcsöt, süteményt, limonádét, ásványvizet és üdítőt fogyaszthattak a PRIVÁT MAX felajánlásából.

Reméljük, hogy Polgármester úr szavaival éljünk: „sikerült egy olyan rendezvény alapjait lerakni, amely a jövőben Gávavencsellőt és térségét egy újabb szemszögből ismerteti meg a nagyközönséggel.”

Köszönjük szponzorainknak:

  • a Nyírmárvány Kft-nek,
  • a 383-nak,
  • a PRIVÁTMAX Élelmiszerboltnak,
  • a HELL-nek
  • a GARA-ÉPKER Kft-nek,
  • a Sunshine Rádiónak,
  • a Szabadidő Sportokat Kedvelők Egyesületének

a támogatást, mellyel emelték az I. TISZAI CHALLENGE rendezvény színvonalát.

Jövőre ugyanitt!

FOTÓGALÉRIA


Média

Megjelent: 2091 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 10 augusztus 2020 19:29
Értékelés:
(1 szavazat)

bottom logo