210706 tiszai banner

Áldott karácsonyt

Áldott karácsonyt

Kedves Gávaiak és Vencsellőiek!

Rendhagyó karácsony az idei! Szerencsére, már több mint hetven éve nem kellett átélnünk ilyen helyzetet, amikor nem gyűlhettünk össze mindannyian. De ne csüggedjünk, inkább merítsünk ebből erőt. Ha máshogy nem lehet együtt lenni, hívjuk fel szeretteinket, ismerőseinket, beszélgessünk el velük, biztassunk mindenkit, hiszen most még jobban szükség van az összetartásra, az összetartozás kifejezésére, mint legtöbbünk életében bármikor.

Nagyon nehéz év volt a 2020. Az új koronavírus olyan kihívás elé állította a világot, mint még soha. Olyan élethelyzeteket kellett megszoknunk, amire még nem volt példa.

De ebben a helyzetben is próbált mindenki helytállni, amennyire csak lehetséges. Itt külön köszönetet kell mondanom az egészségügyi dolgozóknak, akik az egész évben sokszoros terhelés alatt is emberfeletti munkát végeztek.

Képviselőként, én is végeztem a munkámat, és ahogy engedte a vírushelyzet, mindenhová ellátogattam, választókerületem minden településén igyekeztem ottlenni, amikor csak hívtak.

Ez a jövőben is így lesz.

Az elmúlt időszakban soha nem látott fejlődés jellemezte Gávavencsellőt. Elindult egy távlatokban gondolkodó fejlesztési terv, mely mind gazdasági, mind turisztikai vonalon fogja erősíteni a település jövőjét. A Magyar Falu program keretében Falubusz beszerzésre 15 milliót nyert, a jobb ellátás érdekében orvosi eszközökre 3 milliót. Közmunkaprogram keretében újabb mezőgazdasági eszközök kerültek beszerzésre. Járda építésre 20 millió forintot nyert a település. És ez csak egy szelete az elnyert támogatásoknak.

Sikeres a Biztos kezdet gyermekház  működése is. Emellett több nagyszabású rendezvényt is szerveztek a településen. Ilyen volt a Svábház átadása, valamint a Nyíltvizi úszóverseny a Tiszán. Már a következő időszakban több meghatározó turisztikába illeszthető rendezvény is tervbe van véve.

A település működésén is sikerült javítani kormányzati támogatásból, jelentősen csökkent az adósság állomány, így tervezhetőbbek a következő fejlesztések. Ilyenek például a februárban kezdődő bölcsőde építés, de tervezés alatt áll a csapadékvíz hálózat rekonstrukciója is, és úgyszintén a kerékpárút folytatásának előkészítése.

A Gávavencsellőiek büszkék lehetnek az elért eredményekre, hiszen sok olyan fejlesztés valósult meg az elmúlt évben és fog megvalósulni a következő években, melyekre régóta vártak már.

Köszönöm Gávavencsellő minden lakosának, hogy helytálltak 2020-ban. Jövőre is folytatjuk a munkát, minden bizonnyal jobb körülmények között, hiszen sok még a tennivaló!

Mindenkinek áldott karácsonyt és vírusmentes, boldog új évet kívánok!     

                                                                                                                             

                                                                                                                                                  Dr. Vinnai Győző

                                                                                                                                              Országgyűlési képviselő

Megjelent: 321 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 24 december 2020 18:56
Értékelés:
(0 szavazat)

bottom logo