Projektinformáció

infoblokk kehttps://gavavencsello.hu/administrator/index.php?option=com_k2&view=item&cid=2866#wf-editor-wysiwygdv final felso cmyk ESZA 180px

Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata bruttó 39.990.484 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül kiírt „Jó kis hely - Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása” című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

Projektinformáció

Projekt címe: „Biztos Kezdet Gyerekház Gávavencsellőn”

Projektazonosító: EFOP-1.4.3.-16-00119

Kedvezményezett: Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 4472 Gávavencsellő Petőfi út 1.

Projekt elszámolható bruttó összköltsége: 39.990.484,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt megvalósításának kezdő időpontja: 2018. március 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022. 02.28.

Ideiglenes helyszíne: 4472 Gávavencsellő, Uzsoki u. 7.

A Biztos Kezdet program hitvallása;

Hisszük, hogy a társadalmi felzárkózás kulcsa a kora gyermekkori integrált, komplex fejlesztése során, a család és a tágabb környezet aktív részvételével megvalósítható.

A projekt keretében Gávavencsellő Nagyközségben kialakítandó Biztos Kezdet Gyerekház révén elsősorban a településen élő 3 év alatti intézménybe nem járó gyerekek és szüleik számára kívánnak a község vezetői, karöltve a szakemberekkel, olyan programokat és szolgáltatásokat biztosítani, melyek elősegítik a koragyerekkori esélyteremtést, hozzájárulnak a szegénységből kivezető lehetőségek megteremtéséhez, valamint képessé teszi a célcsoport résztvevőit az őket körül vevő világ megismerésére, befogadására, elősegíti testi, érzelmi, értelmi és szociális fejlődésüket.

A „Biztos Kezdet Gyerekház” programjai:

  1. Képesség kibontakoztató foglalkozások gyerekeknek
  2. Szülőakadémia (Egészséges életmód, gazdálkodási-háztartási ismertek, korszerű gyermeknevelési alapelvek témakörben)
  3. Közösségi / játszóházi programok
  4. Szolgáltatások
  5. Családi napok
  6. Partneri együttműködéssel megvalósuló közösségi események
  7. Konzultációs lehetőség szakemberekkel
  8. Tanácsadások (pszichológiai, fejlesztőpedagógiai, munkaerő-piaci tanácsadások)

A projekt, s annak célkitűzése szerves része a Helyi Esélyegyenlőségi Programnak és az abban foglalt célkitűzéseknek, vállalt feladatoknak.

A koncepciók célja, hogy az előzőekben felsorolt célcsoport számára változatos és értékes programok valósuljanak meg, hogy felnövekvő ifjúsági generáció utódaira átörökítve minél kedvezőbb értékeket közvetítsen a jövő nemzedéke számára.

bottom logo