Aktuális események

szuloakademia


baba mama19.12


 

baba mama november


tökfaragás A5


Szülésre felkészítő 09 12


baba mama október


NÉVADÓ A5


 

Baba mama augusztus


szülőakadémia07 08


 Felnőtt közösségi III.n.év


 baba mama július


szülésre felkészítő III.név


majalis


szülőakadémia II


 Baba mama II. n.év


Baba mama marcius 


szülésre felkészítő       


baba mama


szülőakadémia2019


        felnőtt közösségi1     


        szolgaltatasok


       2018. év eseményei                   


  lOGO1 fehér kör  Betekintés a Biztos Kezdet Gyerekház elmúlt időszakának munkájába

Egyre többet hallunk ma Magyarországon a Biztos Kezdet Gyerekházak elnevezésről, melyek 2009-2010-ben jöttek létre első körben 43 intézménnyel az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati kiírására a Biztos Kezdet Program céljainak megvalósítása érdekében.

Ma Magyarországon országszerte több, mint 200 ilyen intézmény működik, többek között Gávavencsellőn, az Uzsoki u. 7. sz. alatt.

Mi is a Biztos Kezdet Program célja? Mit is akarnak a projektek megálmodói, meghirdetői és a gyakorlati kivitelezésben résztvevők elérni?

Semmivel sem kevesebbet, mint azt, hogy minden gyerek képes legyen képességeinek legteljesebb kibontakoztatására, bárhol is éljen az országban és közel egyenlő eséllyel induljon, mikor megkezdi az iskolát. Fontos, hogy a gyerekek olyan tapasztalatokra tegyenek szert, melyek megalapozzák a későbbi biztos ismeretszerzést, tudást.

A projekt keretében a  3 év alatti, intézménybe nem  járó gyerekek és szüleik számára kívánunk olyan programokat és szolgáltatásokat biztosítani, melyek elősegítik a koragyerekkori esélyteremtést, valamint képessé teszi a célcsoport résztvevőit az őket körül vevő világ megismerésére, befogadására, elősegíti testi, érzelmi, értelmi és szociális fejlődésüket.

Akik gyermekekkel foglalkoznak, illetve maguk a szülők is tudják, hogy minden gyermek sajátos személyiség a maga fizikai, pszichológiai jellemzőivel. Így minden gyermek más és más odafigyelést, törődést igényel. Mi, itt Gávavencsellőn, a Biztos Kezdet Gyerekház dolgozói arra törekszünk és bíztatjuk a szülőket, hogy így szemléljük ezeket a pici emberkéket. Szeretve, türelemmel, óvó felügyelettel, az együttlét örömét megtapasztalva tanítsuk és segítsük őket e korai életszakaszban, megadva hozzá a gyermekház adta tárgyi és szakmai feltételeit, hogy kiegyensúlyozott, helyes ÉN tudattal rendelkező emberek lehessenek majd, akik tisztában vannak saját értékeikkel, lehetőségeikkel.

  1. 2018. augusztus 31-én nyitotta meg kapuit az intézmény egy nagyobb szabású rendezvény, a „Családi Nap” keretein belül. Azóta közel 5 hónap telt el és elmondhatjuk, hogy látszik igyekezetünk, törekvésünk gyümölcse. Lassan híre megy, hogy a színek, fejlesztőjátékok termeiben szeretettel és törődéssel várjuk a hozzánk látogató kicsiket és szüleiket, családtagokat. Vannak rendszeres látogatóink és vannak természetesen olyanok, akik csak alkalomszerűen kopogtatnak ajtónkon. De valami elindult. Valami, ami több a hétköznapok szürkeségétől. Próbálunk a szeretet a megbecsülés a tudás és tapasztalás tárházából egyformán mérni, cselekedni, segíteni és nevelni.

Olyan közösséget létrehozni, akik követei lesznek majd az elkövetkező évek vágyott céljának. Annak, hogy olyan generáció nőjön fel, amely szűkebb és tágabb környezetének a társadalomnak egyaránt céltudatos és értékes tagja lehessen és büszke legyen magára, az értéket alkotó teremtő emberre.

Arról, hogy mi is történt a Biztos Kezdet Gyermekházban itt Gávavencsellőn, az Uzsoki u. 7. szám alatt beszéljenek a képek, melyek egy-egy pillanatot örökítettek meg közösségi rendezvényekről, tanácsadásokról, beszélgetésekről, s a legfontosabbakról a még szeretetre és tudásra szomjazó, a felnőttben bízó gyermekekről.

Mindenkit szeretettel várunk ingyenes szolgáltatásainkra, rendezvényeinkre vagy csak egy beszélgetésre! Itt itthon vagy, mert szeretettel várunk! Mert célunk, hogy az itt töltött idő után valami szépet és értékeset vigyél magaddal! Gyermeked mosolyát, egy jó szót, segítő szándékot, hitet! Egy szép délelőtt emlékét a hétköznapok zakatoló viharában.

A progremokról készült képeket a "Galéria" menüpontban tekinthetik meg az érdeklődők.

Díjtalan rendezvényeikre 2019-ben is szeretettel várjuk a település lakosságát!

Elérhetőségeink:       Telefon:          06-20-350-2164

                                    e-mail:            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                                    Facebook:       Biztos Kezdet Gyerekház Gávavencsellőn


Köszöntő 1


szülőakadémia2adventi koszorú


képességfejlesztőszórólap A5


Baba mama novembertanacsadasok


 tökfaragás


 Baba mama október


családi nap plakát 1

bottom logo